Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

PennyNicols

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Penny via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 24-03-2015 Wanaka en ... (9)
  • 07-03-2015 Franz Josef, ... (13)
  • 01-03-2015 Nelson & Golden ... (10)
  • 19-02-2015 Kaikoura (9)
  • 11-02-2015 Wellington & ... (8)

Statistieken

Dit dagboek is 6765 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

a A

En dan is het ineens echt-echt.. 1/2

Hallo lieve mensen!

Dag van vertrek...
Punctueel en vooral een beetje gespannen als ik ben, moest en zou ik toch echt die 3 uur voor vertrek op Schiphol zijn. Het kleine beetje controle dat ik heb wil ik dan ook graag gebruiken. 's Ochtends om 7:30 uur (ik vlieg om 12.30 uur) dus in de auto, Tessa ophalen en op naar Schiphol. Steeds word ik iets stiller en nerveuzer, fijn dat Tessa er bij is en ons een beetje afleidt;) Samen drinken we nog wat, maken nog snel wat foto's samen en dan is het toch echt zover. Voor de laatste controle nog een hele dikke knuffel, met ja, toch wel, ook een traantje. Alleen loop ik verder en draai nog een paar keer om voor de allerlaatste keer zwaaien. Oké, doorlopen, controle door, je kunt het. Het moment na die controle kwam die hard binnen, "nu ben je de komende tijd écht alleen". Ik zoek de juiste gate op, ga nog eens naar het toilet en ga zitten wachten tot we het vliegtuig in mogen.
Ik zit naast een klein, rustig en stil Chinees vrouwtje. Perfect voor mij, ben toch te gespannen om gezellig een praatje te maken, laat mij maar even in mijn eigen wereldje. Ik probeer veel te rusten en niet teveel na te denken, kijk een filmpje en een serie en de vlucht gaat goed. Dan in Guangzhou eruit, door de controle, uurtje wachten en het volgende vliegtuig in. Nog 9 uurtjes en dan ben ik in Sydney! Ditmaal zit ik naast een jonge meid, Sara, uit "The States" zoals ze het zelf zegt. Wat is dat toch met die Amerikanen? Ze zeggen altijd dat ze uit the states komen, hallo.. hoe groot is dat?! Ik zeg toch ook niet dat ik uit Europa kom? Haha.. Goed, dat mag de pret niet drukken, we hebben een match, zij gaat ook alleen op reis door Australië en Nieuw Zeeland. Beide zijn we blij nu al iemand te ontmoeten die ook alleen is, hoewel we beide weten dat zoveel mensen dat doen. Ik slaap deze vlucht gelukkig best veel, dus het voelt helemaal niet lang. Sara heeft overigens wel vrienden in Australië en dat is voordelig voor mij, zij heeft namelijk viavia een lift geregeld naar haar hostel. En ik mag ook meerijden. Toch al mooi 50 AUD$ bespaard, want de goedkope shuttle bus reed niet meer zo laat en had anders de taxi moeten pakken. De beste man wilde er helemaal niets voor hebben, lief he! Hij zei toen ik vroeg wat ik hem verschuldigd was "you pay me 5.000 dollar or nothing;-)" Oke oke. Thanks mate! ;)

Het hostel waar ik de komende drie nachten verblijf ziet er goed uit, ik voel me meteen welkom. Er hangt, zoals verwacht, een relaxte sfeer. Ik ga meteen naar m'n kamer en duik mijn bed in. Wat ben ik moe! Maar slapen? Ho maar.. ik vind het toch allemaal wel erg spannend en vraag me af of ik dit wel echt zo leuk vind, ik blijf malen en dat weerhoudt me ervan te slapen. Tegen de ochtend, Nederlandse tijd begin avond, val ik dan toch in slaap. Tot zo halverwege de middag. Ondertussen zijn er mensen op mijn kamer van 6 personen gegaan en weer nieuwe gearriveerd. Zo ook Hamed, een gast uit Frankrijk, hij reist ook alleen en stelt voor samen een wandeling te maken. Ik douche, probeer wakker te worden en samen maken een wandeling waar we de Harbor Bridge en de Opera House kunnen zien. Wauw, echt zo mooi! Zoals de jongen van het hostel zei, een prachtig uitzicht. Pig 2.0 mag niet ontbreken en we maken uiteraard foto's! We lopen langs de waterkant naar het Sydney Opera House. Toch wel bijzonder dat ik hier nu gewoon ben! Heel gaaf. We lopen door de Botanic Garden weer terug naar ons hostel. Onderweg komen we een Wishing Tree tegen, op het bordje is te lezen dat je om deze boom 3 x vooruit en 3 x achteruit moet lopen om een wens te mogen doen. We lezen ook dat wensen doen bij deze speciale soort boom al een eeuwenoud gebruik is en hier het gebruik/gezegde "Afkloppen op hout" vandaan komt. Wij zijn er wel voor in om een wens te doen, waarom ook niet? We zullen vast voor gek verklaard zijn, maar we hebben het gedaan:) De avond houd ik het rustig en probeer op tijd te slapen. Vrijdag ga ik weer samen met Hamed op pad, ditmaal naar de Darling Harbour, waar Sealife en Wildlife te vinden zijn. Zo zien we kangaroes, wallabies, koala's, haaien en een van de 's werelds grootste krokodillen genaamd Rex, gewicht: 700 kg, lengte: 5 meter. Ze wilden graag fokken met deze reus, maar Rex at zijn twee dates liever op! Oeps.. Dan maar geen kleine Rex'jes. Ik heb nog steeds veel last van mijn jetlag en weinige uurtjes slaap, dus ook deze avond blijf ik vroeg in het hostel. Ik plan wat vooruit en lees wat. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik het best moeilijk vind, gelukkig heb ik wifi en kan ik via de app wat van me afkletsen, maar ik heb er meer moeite mee (gehad) dan ik verwachtte. Ik leg me erbij neer dat ik het even moeilijk mag hebben en tijd mag pakken om te wennen. Het is ook nogal wat, toch wel:) Het vooruit plannen helpt me om meer grip te krijgen en rustiger te worden.

OEPS! Verslag te lang... Einde deel 1/2

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (4)

18 januari 2015 10:26 | Door: Hennie Embregts

Verslag te lang???
Super gaaf zul je bedoelen.
Al eens aan gedacht om schrijfster te worden
of Floortje op te volgen??

19 januari 2015 22:26 | Door: Penny

Zo logisch dat je moet wennen. Leuk om je ervaringen te lezen. Geniet van al het moois om je heen en je nieuwe contacten/vrienden. Dit neemt niemand je meer af :).

19 januari 2015 23:54 | Door: Penny

Bedankt voor je reactie! Je hebt alleen mijn naam ingevuld waar jouw naam hoorde te staan.. Nu geen idee wie je bent en daar word ik toch wel nieuwsgierig van! Haha... :)

Liefs, Penny

22 januari 2015 18:24 | Door: Desiree